sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Uusi vuosi ja sama tahti

Vaapukkamehun maailma on mullistunut. Oikeastaan jo tasan 2 kuukautta sitten.
Meille on suotu pienen pieni prinsessa joka saattaa maailmamme aivan sekaisin.
Yht'äkkiä olenkin kiinnostunut kestovaipoista, hahtuvahousuista, pienistä sukista, kietaisupaidoista, ruskovillan vaatteista ja kaikesta muusta pyörryttävästä. Täällä on mielettömän ihania kestovaippoja. Mutta mutta... mieli tekisi ostaa kaikkea ja kaikki, vaikka toisaalta tekisi mieli alkaa ommella itse, mutta. Entäs ne kankaat? Mistä ja millaisia?
En ole oikeastaan koskaan ollut mitenkään super-ekologinen, mutta jotenkin se raha ja roskan määrä, mikä kertakäyttövaippoihin liittyy, on kauhistuttavaa.
Toisaalta olen nyt muutaman kestovaippailu räpistyksen läpikäynyt tytön kanssa ja huomaan ihin reagoivan kertakäyttövaippoihin. Tylsää :(
Kai sitten aion sukeltaa sisustus tavaran sijaan etsimään hamppua, harsoa, bambua, hahtuvaa, merinoa ja mitä kaikea sitä löytääkin.
Ongelman aiheuttaa se, että olen aivan ummikko :D kukaan kenet tunnen ei kestoile, siis näistä "real life"- tutuistani, joten en voi kipaista kysymään keneltäkään neuvoja. Olen kokeillut ja yllättynyt, pettynyt ja iloinnut. Ehkäpä se tästä.

Ensi viikolla saattaa verhotehdas taas aueta, joten silloin siis muutakin kuin vaippoja ja tuhinaa.

Lämpimin ajatuksin Vaapukkamehu

7 kommenttia:

Marielisa kirjoitti...

Voi miten suoloinen prinsessa - lämpimät onnittelut Hänestä <3

Kestovaipoista en osaa sanoa mitään, mutta tulin silti toivottamaan ihania talvipäiviä sinulle ja perheellesi! :)

Piipa kirjoitti...

Ihan hurjan paljon onnea koko perheelle!!! Niin suloinen prinsessa! :)
Kestovaipoista kiinnostuneille suosittelen käymistä näillä sivuilla http://kurjenpolvi.blogspot.com/
Virpin nukkekoti blogin sivupalkista pääsee hänen nettiputiikkiinsa!! Suosittelen!!

Omaan perheeseen ei kuulu enää ketään vaippaikäistä ja kestovaippailua tuli kokeiltua aika vähän.

Kisumumma kirjoitti...

Voi tuota pienta suloista,vielä kerran paljon onnea.

TaiNa kirjoitti...

Suosittelen tutustumaan kestovaippainfo.fi sivustoon. :) Myllymuksut myy kankaita, ovat suomalaisia ja laadukkaita, eivätkä kovin hintavia edes. :)

Virpi kirjoitti...

Heippa! Eksyin sattumalta blogiisi, onnea pienen prinsessan syntymän johdosta! Hyvinkäällä toimii Kangastukku, joka myy netinkin kautta paljon kestovaippakankaita. Käypä kurkkaamassa www.kangastukku.com. Itse olen tykännyt ommella taskuvaippoja, mihin voi sisälle lisätä imuja tarpeen mukaan. Kuorena PUL-kangasta, ihoa vasten mikrofleeceä (tuntuu kuivalta märkänäkin) ja väliin imuja esim. vanhoista froteepyyhkeistä (3-4 kerrosta froteeta per imu). Uusimmassa Suuri Käsityö-lehdessä taisi olla taskuvaipan kaava! Mukavia ompeluhetkiä ja tutustumista kestovaippojen maailmaan!

Satu kirjoitti...

Poikkesin sivuillesi ja onnittelut prinsessan johdosta. Kuulostaa todella tutulta kestovaippojen maailmaan tutustuminen. Itsekin ihastuin Nalleihin ja meillä niitä onkin varmaan eniten eri koossa ja mallissa. Vasta nyt, kun neiti täytti 6 kk totesin, että pitää ryhtyä ompelemaan kestiksiä itse, kun ovat sen verran kalliita ja nyt jää useammat pieneksi.

Itselle oli aluksi uskonpuutetta, kun kaikki tuntui tulevan läpi. Pesujen myötä vaipat ovat alkaneet imeä paremmin ja villapöksyt ovat sopivasti huopuneet. Tällä hetkellä en vaihtaisi kertakäyttöisiin ja olen tyytyväinen, että jaksoin alussa ajoittaisesta epätoivosta huolimatta yrittää.

Aurinkoisia talvipäiviä!

Vaapukkamehu kirjoitti...

Kiitoksia kommenteista ja vinkeistä <3 Olen aivan ihastunut kestoiluun villiksien kanssa. Ainoana miinuksena on se, että neitokaisen herkkä hipiä ei niinkään tykkää kuivaliinakankaasta vaan coolmaxista, joten kaikkiin vaippoihin on tehtävä kuivaliinan vaihto... Minulla on myllymuksujen kuivaliina neulos ollut omatekoisissa vaipoissa.